FEGYVERTARTÓ SZEKRÉNYEK

Javasoljuk, hogy a fegyverszekrények megfelelően legyenek rögzítve

A fegyvertároló szekrények erős acélból készülnek, amelyek lőszerek és lőfegyverek tárolására alkalmasak.

Felhívjuk figyelmét, hogy a hosszú lőfegyverek, kézi fegyverek és lőszerek nagyon felelősségteljesek és a megfelelő kezelésük mindig az első helyen kell legyen.

A fegyverszekrények széfeknek is megfelelnek felépítésük és a különféle biztonsági osztályozásuknak köszönhetően.

A fegyverszekrények különböző méretekben és biztonsági szintekben kaphatóak.

Az ilyen típusú szekrényeket kifejezetten hosszú fegyverek, például puskák és lőszerek tartós tárolására tervezték. A fegyverzár megválasztásában - a szükséglettől függően - a döntő tényező a biztonsági szint, a fegyverek száma és a reteszelő változat.

A hosszú fegyver meghatározása:

A hosszú fegyverek, olyan lőfegyverek, amelyek zárt helyzetben meghaladják a 30 cm-t és teljes hosszúságuk meghaladják a 60 cm-t. A fegyverekről és lőszerekről szóló törvény szerint, a hosszú lőfegyvert (puskát) komolyabb erőhatásnak ellenálló anyagból készült biztonsági zárral ellátott szekrényben kell tárolni, amelyet falhoz, padlóhoz kell rögzíteni. 

Tárolja tűzfegyvereit a törvényeknek megfelelően az egyik tesztelt és tanúsított fegyverszekrényünkben. 

Waffenschrank
Növekvő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-40/43 termék

Oldal
oldalanként
Növekvő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-40/43 termék

Oldal
oldalanként

Ezt a szekrényt/széfet kifejezetten hosszú fegyverek, például hosszú puskák és löszerek tartós tárolására tervezték. Az Ön igényeitől függően a biztonsági szint, a fegyverek száma és a zár változata döntő fontosságú a fegyvertároló szekrény kiválasztásakor.

A hosszú fegyverek meghatározása:

A hosszú fegyverek a magyar fegyverekről szóló törvény meghatározásainak megfelelő típusú lőfegyverek. A hosszú fegyver kifejezés nem fegyvertechnológiából származik. A hosszú fegyverek, olyan lőfegyverek, amelyek zárt helyzetben meghaladják a 30 cm-t és teljes hosszúságuk meghaladják a 60 cm-t. A fegyverekről és lőszerekről szóló törvény szerint, a hosszú lőfegyvert (puskát) komolyabb erőhatásnak ellenálló anyagból készült biztonsági zárral ellátott szekrényben kell tárolni, amelyet falhoz, padlóhoz kell rögzíteni.

Különös figyelmet kell fordítania a biztonsági szintre, mivel ennek legalább a MABISZ D osztályozásunak kell lennie egy hosszú fegyver biztonságos használatához.

A hosszú fegyvertároló szekrény egy acélból készült, biztonságos tartály, amely lőszerek és lőfegyverek tárolására alkalmas.

Felhívjuk figyelmét, hogy a hosszú fegyverek, kézifegyverek és lőszerek felelősségteljes és megfelelő kezelése mindig az első.

A hosszú fegyvertároló szekrények felépítésük és a különféle biztonsági osztályok szerint megfelelnek széfeknek is. Ez az oka annak, hogy a hosszú fegyvertároló szekrények különböző méretben, kivitelben és különböző biztonsági szintekben kaphatók. Javasolt a hosszú fegyvertároló szekrény megfelelő rögzítése.

A fegyvertároló szekrények/ széfek megakadályozzák, hogy a hosszú fegyverek, kézifegyverek és pisztolyok illetéktelen kezekbe kerüljenek. Tárolja tűzfegyvereit és lőszereit a törvényeknek megfelelően az egyik tesztelt és tanúsított fegyverszekrényünkben. Megtalálja a megfelelő megoldást a lőszerek biztonságos tárolására is.

A fegyverekről szóló törvény meghatározza, hogy a fegyvereket és lőszereket hogyan kell biztosítani szekrényekben/széfekben; azt is meghatározza, hogy melyik biztonsági szint felel meg az adott szekrénynek/széfnek. Különbségek vannak például a kézifegyverek és a lőszerek számában és az együttes tárolásában.

A törvényes fegyvertároló szekrény-tulajdonos csak más felhatalmazott személyek számára engedheti meg a hozzáférést a fegyvertárolóhoz, ez különösen a családtagok hozzáférésére vonatkozik.

A lövészeti klubokban való belépéshez szükséges szakértelem igazolását egy magasabb szintű kerületi egyesület állítja ki egy egyedi-jellegzetes tanfolyam elvégzése után.

Biztonsági tárolók, biztonsági osztályozása

 • "A" a VDMA 24992 szerint, 1995 májusától

 • "B" a VDMA 24992 szerint 1995 májusától

 • EN 0 osztály a CSN EN1143-1 SZUCZ szerint (200 kg-ig)

  feltételes tűzvédelemmel rendelkezik

 • EN 1 osztály a CSN EN 1143-1 SZUCZ szerint (200 kg felett)

  feltételes tűzvédelemmel rendelkezik

 • "A" és "B" szekrények/széfek

Milyen zár javasolt a hosszú fegyvertároló szekrényhez/széfekhez?

A fegyver tulajdonosának az optimális zárral kapcsolatos kérdésekre csak egyénileg lehet válaszolni. Különféle típusú zárak alábbi áttekintése általános információkat nyújt.

Négy különböző zártípus közül választhat:

 • Duplatollú kulcsos zár/henger zár - ez a legegyszerűbb módszer a hosszú fegyvertároló lezárására – ebben az esteben nem felejti el a kódot! Két kulcsot szállítunk a zárral - meg kell jegyezni, hogy a kulcsokat oly módon kell tartani, hogy védettek legyenek az illetéktelen hozzáférés ellen. Vigyázni kell arra, hogy senki ne férjen hozzá illetéktelen módon a kulcsokhoz. A lopások magas kockázata miatt a biztosítótársaságok mechanikus vagy elektronikus zárat javasolnak.

 • Mechanikus zár - ahogy a neve is sugallja, a mechanikus zár nem igényel áramot és elemet. A titkos számok bármilyen megváltoztatását a kódtulajdonos végezheti el (csak a kódtulajdonos végezheti el a változtatást !!). A széf tulajdonosnak nincs szüksége kulcsra, tehát nem áll fenn az a gond, hogy elveszik a kulcs.

 • Elektronikus zár - ez a leggyakoribb és legnépszerűbb változat a fegyverek biztonságos tárolása érdekében. Itt meg kell jegyezni, hogy a zár elemekkel működik, és ezeket időnként ki kell cserélni. Ha az elem meghibásodik, a zár kívülről is táplálható árammal. A titkos számok újra és újra megváltoztathatók.

 • Ujjlenyomat olvasó zár - praktikus, gyors és egyszerű, a széf nyitása csak ujjnyomással végezhető. Többet nem fog gondot okozni a kódok vagy számkombinációk elfelejtése, a kulcsok helytelen elhelyezése vagy elvesztése. 60 különböző ujjlenyomat menthető.

Tipp: hasonlítsa össze a különféle zárak előnyeit és hátrányait.

A fegyver típusa és hossza: kézifegyver vagy hosszú fegyver - ez egy elengedhetetlen elem a megfelelő széf kiválasztásához. A fegyvereket vagy a pisztolyokat másképp tárolják, mint a hosszú fegyvereket, puskákat vagy a lőszereket. A fegyvertároló széfek nagyon különböznek egymástól. Vegye figyelembe a fegyvertárolók belső méreteit is. A külső és belső méretek mindig megtalálhatók honlapunkon a megfelelő cikkkel együtt. Örömmel segítünk megtalálni az optimális fegyvertárolót, pisztolykazettát, lőszer szekrényt.

Örömmel segítünk megtalálni az optimális fegyvertároló szekrényt/széfet.

Megfelelő kiegészítők:

 • Fegyver-tartó hosszú fegyverekhez: függőleges tároláshoz.

 • Zárható rekeszek vagy belső széf: a lőszerek és fegyverek közös tárolására.

Fegyver tartók - tartósan a talajhoz rögzítődnek egy öntapadó fóliával, amely megakadályozza azt, hogy ne csússzon. A szélességet is külön-külön lehet beállítani - a tartók közötti vágások ezt lehetővé teszik. Helyet kínál öt kézifegyver számára.
Biztonsági fény - a fegyvertároló szekrény optimális megvilágításához javasoljuk, hogy telepítsen fényt egy mozgásérzékelővel. A Rottner Sensor Light elemekel működik (4 AAA elem), a mellékelt mágnesekkel könnyen rögzíthető.
Nedvesség elszívó - megakadályozza a penész, a rozsda, a penészfoltok és a rossz szagokat. A nedvesség elszívó eltávolítja a levegőben levő nedvességét. A Rottner Multi Dry termékben a nedvesség a zsák aktív granulátumában tárolódik, amely akár 600 g vizet képes felszívni. A nedvesség tároló szárítható kemencében (nem a mikrohullám sütőben) vagy fűtőkészüléken, majd újra felhasználható.

Tipp: Természetesen képzett személyzetünk örömmel segít Önnek, ha bármilyen kérdése van a biztonsági termékekkel és az ajánlatainkkal kapcsolatban.

 Hova kell elhelyezni biztonságosan a fegyvertároló szekrényt/széfet?

Miután eldöntötte, hogy melyik fegyvertároló szekrényt vásárolja meg, továbbra is felmerül a kérdés, hogy hova kell elhelyezni, felszerelni?

Fontos, az hogy senki, ne kerüljön a veszélyes fegyverek közelébe, különösen családtagjai, gyermekei. A fegyvertároló széfeket mindig elzárva kell tartani a gyermekektől. A fegyverzárral felelős személynek biztosítania kell, hogy csak ő férjen hozzá a fegyverekhez és a fegyverzárhoz. És ne felejtse el: a fegyvereket tartsa mindig töltetlenül!

A fegyvertároló széf biztonságát úgy kell felállítani, hogy a betörőnek előre meg kelljen küzdenie más kiegészítő biztonsági elemekkel.

A fegyvertörvény iránymutatásai általában a magánlakásokra vonatkoznak; olyan lakatlan épületekben, mint a vadászházak, itt ajánlott, hogy a fegyvereket ne tartsák fegyvertároló széfekben, hanem tárólják olyan helyeken ahol csak a fegyvertulajdonosnak van hozzáférhetőségi lehetősége. A sport- vagy klubházakban történő felszerelést előzetesen tisztázni kell a felelős hatósággal - itt is fontos a biztosítótársaság kérdezése.

Tipp: A fegyvertárolókat, pisztolykazettákat, lőszer szekrényeket mindig a gyermekektől elzárva kell tartani.

Tesztelő intézetek, amelyek tanúsítják a fegyvertároló széfeinket ellenállási szintjük szerint:

 • ECB-S (Európai Tanúsító Testület) Frankfurtban.

 • VdS Schadenverhlassung GmbH, Köln.

 • A bécsi VSÖ (Osztrák Biztonsági Társaságok Szövetsége).

 • MABISZ - Magyarország

 • SZU - Cseh Köztársaság

 • Tűzvédelem: UL (Underwriters Laboratories Inc.) - USA

Ezek a független intézetek teszteket végeznek a megfelelő védelmi osztályok és biztonsági szintek meghatározására. Az 1143 és 14450 európai szabvány (korábban VDMA 24992) meghatározza ezen eljárások végrehajtásának módját.