LŐSZERSZEKRÉNYEK

A lőszertároló szekrényeket, lőszerek és patronok tárolására szánták

Vásárláskor különös figyelmet kell fordítania a zár méretére és megválasztására. A tiszta lőszer-kabinet számára nem feltétlenül szükséges biztonsági szint. A pisztolyszekrények kompakt és megbízhatóan megakadályozzák a lőszerek és puskák jogosulatlan kezébe kerülését.

Tárolja tűzfegyvereit és lőszereit a törvényeknek megfelelően az egyik tesztelt és tanúsított fegyverszekrényünkben.

Munitionsschrank
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-40/47 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-40/47 termék

Oldal
oldalanként

Nem csak a fegyvereit, hanem a hozzájuk tartozó lőszereket is védeni kell az illetéktelen hozzáféréstől. A Rottner Security robusztus- erős lőszertároló szekrények/széfek a legjobb megoldás. Vannak osztályozás nélküli lőszertároló szekrények/széfek, a VDMA 24992 (1995 májusa szerint) , viszont biztonsági szintel rendelekző lőszertároló széfek már fokozott védelmet nyújtanak, mint pédául jobb tűzvédelmet biztosítanak. Természetesen a kínálatunkban megtalálja a megfelelő fegyvertároló szekrényt/széfet hosszú fegyverek, kézi fegyverek, lőszerek tárolására.

Szakképzett munkatársaink szívesen tanácsot adnak a lőszer-szekrény/széf kiválasztásában.

  • A lőszertároló szekrény/széf egy olyan acélszekrény, amelyet lőszerek és patronok tárolására használnak. Vásárláskor különös figyelmet kell fordítania a méretekre és a zár megválasztására.

  • A lőszertároló szekrény/széf számára nem feltétlenül szükséges a biztonsági szint. Lőszerekhez használhat VDMA A, VDMA B, VDMA A + B szerinti osztályozású szekrényeket/széfeket vagy ellenőrizetlen széfeket, hacsak a hatóságok másként nem rendelkeznek.

  • Ha engedélyt igénylő fegyvereket és lőszereket kíván tárolni, használnia kell egy olyan biztonsági tartályt, amely megfelel legalább a CSN EN1143-1 SZUCZ szerinti MABISZ D osztályozásnak.

A lőszertároló szekrények/széfek megakadályozzák, hogy a lőszerek illetéktelen kezekbe kerüljenek. Tárolja lőszereit a törvényeknek megfelelően az egyik tesztelt és tanúsított lőszertároló szekrényben/széfben. Weboldalunkon megtalálja a megfelelő megoldást a lőszerek biztonságos tárolására.

A törvényes lőszertárolü szekrény/széf - tulajdonos csak más felhatalmazott személyek számára engedheti meg a hozzáférést a fegyvertárolóhoz, ez különösen a családtagok hozzáférésére vonatkozik.

A lövészeti klubokban való belépéshez szükséges szakértelem igazolását egy magasabb szintű kerületi egyesület állítja ki egy egyedi-jellegzetes tanfolyam elvégzése után.

Biztonsági tárolók, biztonsági osztályozása

 • "A" a VDMA 24992 szerint, 1995 májusától
 • "B" a VDMA 24992 szerint 1995 májusától
 • EN 0 osztály a CSN EN1143-1 SZUCZ szerint (200 kg-ig)
 • EN 1 osztály a CSN EN 1143-1 SZUCZ szerint (200 kg felett)
 • "A" és "B" szekrények/széfek

Milyen zár javasolt a lőszertároló szekrényekhez/széfekhez?

A fegyver és lőszer tulajdonosának az optimális zárral kapcsolatos kérdésekre csak egyénileg lehet válaszolni. Különféle típusú zárak alábbi áttekintése általános információkat nyújt.

Négy különböző zártípus közül választhat:

• Duplatollú kulcsos zár/henger zár - ez a legegyszerűbb módszer a lőszerertároló lezárására – ebben az esteben nem felejti el a kódot! Két kulcsot szállítunk a zárral - meg kell jegyezni, hogy a kulcsokat oly módon kell tartani, hogy védettek legyenek az illetéktelen hozzáférés ellen. Vigyázni kell arra, hogy senki ne férjen hozzá illetéktelen módon a kulcsokhoz. A lopások magas kockázata miatt a biztosítótársaságok mechanikus vagy elektronikus zárat javasolnak.

• Mechanikus zár - ahogy a neve is sugallja, a mechanikus zár nem igényel áramot és elemet. A titkos számok bármilyen megváltoztatását a kódtulajdonos végezheti el (csak a kódtulajdonos végezheti el a változtatást !!). A széf tulajdonosnak nincs szüksége kulcsra, tehát nem áll fenn az a gond, hogy elveszik a kulcs.

• Elektronikus zár - ez a leggyakoribb és legnépszerűbb változat a lőszerek biztonságos tárolása érdekében. Itt meg kell jegyezni, hogy a zár elemekkel működik, és ezeket időnként ki kell cserélni. Ha az elem meghibásodik, a zár kívülről is táplálható árammal. A titkos számok újra és újra megváltoztathatók.

• Ujjlenyomat olvasó zár - praktikus, gyors és egyszerű, a széf nyitása csak ujjnyomással végezhető. Többet nem fog gondot okozni a kódok vagy számkombinációk elfelejtése, a kulcsok helytelen elhelyezése vagy elvesztése. 60 különböző ujjlenyomat menthető.

Tipp: hasonlítsa össze a különféle zárak előnyeit és hátrányait.

Tesztelő intézetek, amelyek tanúsítják a fegyvertároló széfeinket ellenállási szintjük szerint:

 • ECB-S (Európai Tanúsító Testület) Frankfurtban.
 • VdS Schadenverhlassung GmbH, Köln.
 • A bécsi VSÖ (Osztrák Biztonsági Társaságok Szövetsége).
 • MABISZ - Magyarország
 • SZU - Cseh Köztársaság
 • Tűzvédelem: UL (Underwriters Laboratories Inc.) - USA

Ezek a független intézetek teszteket végeznek a megfelelő védelmi osztályok és biztonsági szintek meghatározására. Az 1143 és 14450 európai szabvány (korábban VDMA 24992) meghatározza ezen eljárások végrehajtásának módját.

Search engine powered by ElasticSuite