Jó tudni – MABISZ

Webáruházunkban a termékeinkkel kapcsolatos adatok, áraink csupán tájékoztató jellegűek, azok előzetes értesítés nélkül módosulhatnak, ezért az ezekből származó vagyoni és nem vagyoni jellegű károkért felelősséget nem vállalunk.
Vásárlás előtt érdeklődjön e-mailben, telefonon vagy megtekintheti a honlapunkról letölthető német/angol nyelvű termékkatalógust is. Köszönjük szíves megértését!

 
A rendelt termék kiszállítása, a rendelt áru ellenértékének átutalását, illetve az átutalás visszaigazolását követően ausztriai központi raktárunkból történik.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy nemzetközi pénzügyi tranzakciók esetében az átutalt ellenérték 24-48 órán belül jelenik meg számlánkon. Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét arra, hogy az átutalási/fizetési bizonylat mielőbbi eljuttatása e-mail címünkre az ügyintézés, a termékek kiszállításának a felgyorsítását eredményezi! Raktáron levő termékek esetében a kiszállítási határidő átlagosan 5-6 munkanap.
A webáruházunkból vásárolt termékek kiszállítása ingyenes!

A Rottner Group GmbH minden 1000 kg-nál kisebb tömegű széf esetében a betonpadlóhoz történő rögzítést ajánlja.
Az általunk forgalmazott széfek, páncélszekrények, fegyverszekrények, postaládák stb. esetében a rögzítőkészlet tartozék. A rögzítést ajánlott szakemberrel elvégeztetni.

A MABISZ a külföldi minősítések alapján hazai minősítéseket ad ki vagy a külföldi minősítéseket honosítja, ezen felül elismer más biztonsági kategóriákat is.
Az általunk forgalmazott értéktárolók nagy többsége meghatározott szabványokon alapuló nemzetközi (európai) és/vagy hazai (MABISZ) biztonsági szinteknek/kategóriáknak felel meg. A minősítés megléte a széf, a páncélszekrény minőségére is utal, vásárlásakor ajánlott azt figyelembe venni. A MABISZ a nemzetközi minősítések alapján ad ki tűzállósági minősítéseket, illetve a nemzetközi minősítéseket honosítja.

Egy káreseménnyel kapcsolatos biztosítói kártalanítás két feltételhez kötött:
• az értéktárolónak a MABISZ-előírások szerinti rögzítése a padlóhoz
• a biztosító társaság értesítése a széf használatáról, másrészt annak feltüntetése a biztosítási kötvényben.
Az értéktárolót ajánlott elektronikus riasztórendszerbe kötni, ugyanis így értéktárgyai nemcsak nagyobb biztonságban vannak, hanem a MABISZ kockázatvállalási értékhatár is megduplázódik (lásd az alább letölthető pdf-fájlt).
A biztosítási feltételekről, a kockázatvállalási értékhatárokról és a további tudnivalókról a biztosító társaságnál szíveskedjen előzetesen tájékozódni!

Ide kattintva megtekintheti a MABISZ által ajánlott kockazatvállalási értékhatárokat (pdf fájl).