ÉRTÉKTÁROLÓK

A mi segitségünk által megtalálja a megfelelő széfet. Weboldalunkon megtalálja a nagy biztonságú széfek nagykörű választékát, amelyeket az európai vizsgáló szervezetek tesztelnek és tanúsítanak, valamint jováhagyja a Biztosítási Fekügyelők Szövetsége (MABISZ) is. A széfek optimális védelmet biztosítanak a kereskedelmi használatra alkalmas értéktárgyak számára.

Óvja értékeit tanúsított betörésvédelemmel rendelkező széfekkel

Betörés elleni és / vagy tűzálló széfek széles választékát kínáljuk. A magas minőség és a különféle biztonsági osztályozásoknak köszönhetően a széfek megfelelnek a legmagasabb igényeknek. Itt találhatóak a megfelelő MABISZ által jóváhagyott széfek.

Növekvő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-40/200 termék

oldalanként
Növekvő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-40/200 termék

oldalanként

Értéktároló széfek jellemzői:

Szerkezete robusztus – erős felépítésű

A biztonsági szintet a következők határozzák meg:
Széf erőssége.
Az ajtólap és az ajtó szilárdsága.
A csavarok rögzítésének típusa és a lyukak száma.

Magán- és kereskedelmi használatra

Magán használatra
Vannak kisebb széfek, kisebb értéktárgyak tárolása érdekében, mint például: ékszereknek, útleveleknek, bizonyítványoknak, kisebb dokumentumoknak vagy készpénznek. A nagyobb széfek mappák és dokumentumok tárolására használhatók, de fegyvertároló széfként is alkalmasak, de csak abban az esteben, ha megfelelnek a megfelelő biztonsági szinteknek.

Kereskedelmi használatra
Megfelelő vállalkozások, cégek számára, mappák, fontos dokumentumok (például: üzleti engedélyek, szolgáltatási szerződések, bizonyítványok stb.) tárolására.
Ha függőmappa tároló széfet szeretne használni, akkor először gondolja át, hogy mennyi helyre lenne szüksége a mappák tárolására - modelljeink a kis méretű 5 mappás szekrénytől/széftől, a több mint 20 mappát tároló széfekig terjednek - attól függően, hogy hány darab mappát szeretne tárólni. Mivel a szekrényt/széfet általában hosszabb ideig használják, nem szabad elfelejteni, hogy a mappák száma idővel növekszik, sajnos nem csökken!

Értéktárgyak védelme

Biztonsági szekrényeink/széfjeink sokoldalúak. Az egyéni igényeknek megfelelően, weboldalunkon megtalálja a megfelelő szekrényt/széfet. A szekrények/széfek biztonsági osztályra és ellenállási szintre vannak osztva, biztosítják a betörés- és tűzálló védelmet. A magán- és az üzleti életben olyan dologok vannak, amelyeket meg kell védeni. Ezért a biztonságos helyet a saját othonukban vagy a cégnél kell megtervezni.

Következtetés: Minden értéket biztonságosan tárolhat egy kis vagy nagy szekrényben/széfben!

Kisebb és nagyobb tárgyakat biztonságosan tárólhat. Milyen és mekkora széfre van Önnek szüksége, a méretet gondosan mérlegelni kell:

A Rottner Security egyedi, betörésgátló és/vagy tűzálló szekrények/széfek széles választékát kínálja. A magas minőség és a különféle biztonsági osztályok megfelelnek a legmagasabb igényeknek. A szekrények/széfek különösen biztonságosak, készpénz, iratok, ékszerek, órák stb. megőrzésére. Találja meg weboldalunkon a megfelelő értéktároló szekrényt/széfet.

Értéktároló szekrények/széfek tulajdonságai:
Alkalmas kereskedelmi és magán használatra.
Védi az értéktárgyakat a betörés és a tűz ellen (a biztonsági szinttől függően).

Az értéktároló szekrények/széfek az Ön igényeihez igazíthatók - vannak különbségek a biztonsági szintekben, osztályozásban és az ellenállási szintekben - biztosítják a betörés és tűzálló védelmet.

Bútorszéfek tulajdonságai:
Tömörek és helytakarékosak.
Belső zsanérokkal rendelkeznek.
Bútorokba szerelhetők.
Védelmet nyújtanak értéktárgyainak.

Egyedileg kialakított szerkezete miatt a bútorszéfek - általában szekrényekbe vagy iróasztalokba – szerelhetők, a rögzítés miatt nem lehet eltávolítani.

A bútorszéfek alkalmasak kisebb tárgyak, például: pénz, ékszerek, órák, érmék, pénztárcák stb. tárolására. Többet nem kell tárólnia értéktárgyait különféle dobozokban vagy az íróasztalon. Az értéktárgyakat továbbra is a szokásos helyen találja meg, de biztonságosan egy bútorszéfben tárolva, amely magas szintű biztonságot biztosít, ugyanakkor helytakarékos 

Mivel különbségek vannak a szerkezet, az ellenállási szint és a biztonsági szintek között, vásárlás előtt, mindezeket figyelembe kell venni. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot és együtt, biztosan megtaláljuk az Ön számára megfelelő szekrényt/széfet.
A Rottner Security weboldalunkon megtalálja a különböző méretű, betörésbiztos és/vagy tűzálló szekrények/széfek széles választékát. A szekrények/széfek külső és belső méretei a megfelelő cikkben találhatók.

Tipp: Ha bármilyen kérdése van a biztonsági termékeinkkel kapcsolatosan, képzett személyzetünk szívesen segít és tanácsot ad.

Mit szeretne benne tárólni?
Kisebb és nagyobb tárgyakat tárolhat az értéktároló szekrényben/széfben. A szükséges méreteket gondosan mérlegelni kell:

Magán használatra: Vannak kisebb szekrények/széfek kisebb értéktárgyak számára, például: ékszereknek, útleveleknek vagy készpénznek. A nagyobb értéktároló szekrények/széfek mappák és dokumentumok tárolására használhatók, de fegyvertároló széfként is alkalmasak, de csak abban az esteben, ha megfelelnek a megfelelő biztonsági szinteknek.

Kereskedelmi használatra: A vállalatok, cégek mappákat és dokumentumokat tárolhatnak (például: üzleti engedélyeket, szolgáltatási szerződéseket stb.). Ha a szekrényt/széfet mappák tárolására szeretné használni, akkor először gondolja át, hogy mennyi helyre van szüksége - különféle méretű modellekkel rendelkezünk - modelljeink a kis méretű 5 mappás szekrénytől/széftől, a több mint 20 mappát tároló széfekig terjednek - attól függően, hogy hány darab mappát szeretne tárólni.
Mivel a szekrényt/széfet általában hosszú ideig használják, kérjük, vegye figyelembe, hogy a mappák száma idővel növekszik, sajnos nem csökken!

Tipp: Gondolja át, hogy a szekrényt/széfet magán- vagy kereskedelmi célokra szeretné használni ugyanakkor, hogy milyen célokra szeretné használni.

A különféle típusú zárak alábbi áttekintése általános információkat nyújt.

Négy különböző zártípus közül választhat:

Duplatollú kulcsos zár/henger zár - ez a legegyszerűbb módszer a szekrények/széfek lezárására – ebben az esteben nem felejti el a kódot! Két kulcsot szállítunk a zárral - meg kell jegyezni, hogy a kulcsokat oly módon kell tartani, hogy védettek legyenek az illetéktelen hozzáférés ellen. A lopások magas kockázata miatt a biztosítótársaságok mechanikus vagy elektronikus zárat javasolnak.

Mechanikus zár - ahogy a neve is sugallja, a mechanikus zár nem igényel áramot és elemet. A titkos számok bármilyen megváltoztatását a kódtulajdonos végezheti el (csak a kódtulajdonos végezheti el a változtatást !!). A széf tulajdonosnak nincs szüksége kulcsra, tehát nem áll fenn az a gond, hogy elveszik a kulcs.

Elektronikus zár - ez a leggyakoribb és legnépszerűbb változat a szekrények/széfek biztonságos lezárására. Itt meg kell jegyezni, hogy a zár elemekkel működik, és ezeket időnként ki kell cserélni. Ha az elem meghibásodik, a zár kívülről is táplálható árammal. A titkos számok újra és újra megváltoztathatók.

Ujjlenyomat olvasó zár - praktikus, gyors és egyszerű, a széf nyitása csak ujjnyomással végezhető. Többet nem fog gondot okozni a kódok vagy számkombinációk elfelejtése, a kulcsok helytelen elhelyezése vagy elvesztése. 60 különböző ujjlenyomat menthető.

Tipp:hasonlítsa össze a különféle zárak előnyeit és hátrányait.

Miután döntöttek, hogy melyik szekrényt/széfet szeretnék megvásárólni, felmerül az a kérdés, hogy hova kell elhelyezni? A következő pontokat kell figyelembe venni:

 • Mérete
 • Súlya
 • Kényelem/akadálymentesség
 • Nem megtalálhatóság betörők által
 • Szállítási költségek

A szekrényt/széfet nem szabad olyan helyre szerelni, ahol könnyen megtaláható legyen a betörők által, viszont Ön számára könnyen elérhető kell legyen, pl. ha a tetőtérben szerelik fel, nagy az esélye annak, hogy nem fogják használni.
A Rottner Security weboldalán találhatók: faliszéfek, tűzállószéfek, bútorszéfek, fegyvertároló szekrények/széfek, kulcstároló széfek, pénztárolók stb.

Tipp: A széfet nem szabad a betörőnek könnyen megtalálnia, viszont az Ön számára könnyen hozzáférhetőnek kell lennie. Jó hely pl. a pince.

Biztonsági széfek, biztonsági osztályozása

 • "A" a VDMA 24992 szerint, 1995 májusától
 • “S1” az EN 14450 szerint
 • “B” a VDMA 24992 szerint 1995 májusától
 • EN 0 osztály a CSN EN1143-1 SZUCZ szerint (fegyvertároló szekrényként/széfként is használható)
 • EN 1 osztály a CSN EN 1143-1 SZUCZ szerint
 • I az EN 1143-1, Vds I osztály szerint ECB-S EN-1
 • II az EN 1143-1, Vds II osztály szerint ECB-S EN-2
 • III az EN 1143-1, Vds III osztály szerint, ECB-S EN-3, VSÖ EN-3
 • IV az EN 1143-1, Vds IV osztály szerint ECB-S EN-4, VSÖ EN-4
 • V az EN 1143-1, Vds V osztály szerint
 • V az EN 1143-1, Vds V osztályú KB szerint
 • EN 2 osztály
 • EN 3 osztály/li>
 • EN 4 osztály
 • S1 osztály
 • S2 osztály
 • VDMA “B”

Tipp: Vásárlás előtt tisztázza biztosítási tanácsadójával, hogy melyik szekrény/széf mennyi összegnek felel meg!

Ha egy széf a tűzvédelem miatt keltette fel figyelmét, akkor feltétlenül válasszon egy a tűzálló értéktároló szekrényt/széfet. A papír gyúlékony, ezért különleges tárolást igényel. Biztosítani kell a papír és az adatok hő- és nedvesség elleni védelmét.
Kiváló minőségű, tűzálló anyagból készülnek, amelyet gondosan tesztelnek, ezzel biztosítják, hogy a dokumentumok, iratok, még tűz esetén sem sérüljenek meg.
Weboldalunkon tűzálló széfek találhatók, különféle méretekben és biztonsági szintekben. Az alapvédelemtől a hitelesített védelemig akár 120 percig tűz esetén - a Rottner Security-nél megtalálja a megfelelő megoldást.
Széfjeink biztonsági szintjeiről való leírás, megtalálható a “Jó tudni – MABISZ” biztonsági szint adat oldalunkon.
Képzett személyzetünk szívesen információt nyújt Önnek és válaszol a széfekkel kapcsolatos kérdéseire is.

Tűzvédelm osztályozása:

 • 30 perc
 • 60 perc
 • 120+ perc
 • Ajtólap vastagsága, oldallemez vastagság

Tesztelő intézetek, amelyek tanúsítják értéktároló széfeinket ellenállását:

 • ECB-S (Európai Tanúsító Testület) Frankfurtban.
 • VdS Schadenverhlassung GmbH, székhelye Kölnben található.
 • A bécsi VSÖ (Osztrák Biztonsági Társaságok Szövetsége).
 • MABISZ – Magyarország.
 • SZU - Cseh Köztársaság.
 • Tűzvédelem: UL (Underwriters Laboratories Inc.) – USA.

Ezek a független intézetek teszteket végeznek a megfelelő védelmi osztályok és biztonsági szintek meghatározására. Az 1143 és 14450 európai szabvány (korábban VDMA 24992) meghatározza ezen eljárások végrehajtásának módját.