Ein Dokumentenschrank ist ein Tresor, der Ihren wichtigsten Dokumenten folgenden Schutz bietet:

 • Einbruchschutz
 • Feuerschutz
 • Schutz vor Zerstörung durch Wasser

Außerdem bietet er einen idealen Platz um Ihre Dokumente in Ordnung zu bringen. Wertgegenstände, Dokumente etc. werden vor Zerstörung durch Feuer oder Wasser sowie vor Einbruch geschützt.

Die Maximal-Widerstandstemperatur beträgt 1000 Grad und die Dauer beträgt 120 Minuten, die das Produkt dem Feuer ausgesetzt sein kann. (Spezielle Tests werden allgemein bezüglich Sicherheitsstufe und Widerstandsgrad durchgeführt, aber auch bezüglich Unterschiede zwischen Papierdokumenten und Datenträger). Wassereinbruch oder Löschschaum werden gehindert einzudringen.

Und zusätzlich: Ordnung und Übersicht! Archivieren Sie Ihre Unterlagen, halten Sie alles an einem sicheren Platz unter Dach und Fach!

Private Nutzung
Egal ob Sie Single, ein Paar oder eine Familie sind – Dokumente gibt es immer genügend. Von der Geburtsurkunde angefangen bis zur Sterbeurkunde, Pässe, wichtige Verträge – all diese Papiere gehören in einen Dokumentenschrank. Manches lässt sich neu anfertigen, aber nicht immer alles, wie Auslandspapiere, Heiratsurkunden – sparen Sie vor allem Zeit und Ärger. Kein Anstellen bei Ämtern, kein Suchen und Nichtfinden. Neuanschaffungen gehen auch ins Geld, geschenkt wird niemandem etwas. Persönliches ist oft unwiederbringlich – die ersten Aufnahmen Ihres Kindes, ein Lieblingsfoto von anno dazumal – ab in den Dokumentenschrank!

Gewerbliche Nutzung 
Die Papierflut wird zwar eingedämmt, dennoch bleiben genügend Dokumente übrig, die es in Papierform gibt. Und auch frühere wichtige Dokumente wollen sicher verwahrt sein. Arbeitsaufträge, Geschäftsfälle, Rechnungen, Akten über dies und das – entscheiden Sie sich für die Aufbewahrung in einem Sicherheitsprodukt eines Qualitätsherstellers, wählen Sie einen Dokumentenschrank von Rottner Tresor! Wir sind Ihnen bei der Auswahl gerne behilflich.

Schieben Sie den Kauf eines sinnvollen Dokumenttresors nicht mehr länger hinaus, egal ob Sie ihn für private oder gewerbliche Nutzung benötigen.

Nehmen Sie nicht die zu voreilig kleinste Variante, Ihre Papiere werden erfahrungsgemäß mehr.

Unser Fachpersonal informiert Sie über die unterschiedlichen Bauweisen, Maße und Sicherheitsstufen.

Zögern Sie nicht uns zu kontaktieren!

 • Wertbehältnisse ohne Sicherheitseinstufung/Widerstandsgrad
 • „A“ nach VDMA 24992, Stand Mai 1995
 • S1 nach EN 14450
 • B nach VDMA 24992 Stand Mai 1995
 • Klasse EN 0 nach CSN EN1143-1 SZUCZ
 • Klasse EN 1 nach CSN EN 1143-1 SZUCZ
 • I nach EN 1143-1 Vds Klasse I ECB-S EN-1
 • II nach EN 1143-1 Vds Klasse II ECB-S EN-2
 • III nach EN 1143-1 Vds Klasse III ECB-S EN-3, VSÖ EN-3
 • IV nach EN 1143-1 Vds Klasse IV ECB-S EN-4, VSÖ EN-4
 • V nach EN 1143-1 Vds Klasse V
 • V nach EN 1143-1 Vds Klasse V KB
 • Klasse EN 2
 • Klasse EN 3
 • Klasse EN 4
 • Klasse S1
 • Klasse S2
 • VDMA 'B'

Bei den Schlössern gibt es vier Varianten:

 • Doppelbartschloss - die vermutlich einfachste Variante - Dieses Schloss wird inkl. Schlüssel und Ersatzschlüssel geliefert. Zahlen brauchen Sie sich nicht merken, Strom und Batterie sind ebenfalls nicht nötig.
 • Mechanisches Zahlenschloss – gerne in Verwendung - Schlüssel, Strom und Batterie brauchen Sie bei diesem Schloss nicht, aber Merkfähigkeit für Code oder Geheimzahl.
 • Elektronikschloss – sehr beliebt bei unseren Kunden - Das Elektronikschloss funktioniert mit Batterien. Ein Batteriewechsel ist kein Problem. Auch eine Notbestromung ist möglich, wenn das Schloss geöffnet werden muss und die Batterie versagt. Der Code kann jederzeit geändert werden - selbstverständlich nur vom Code-Besitzer!
 • Fingerprint - Das Öffnen mittels Fingerprint setzt sich immer mehr durch. Man muss sich nichts mehr merken und kann nichts verlieren. 60 unterschiedliche „Finger“ sind speicherbar.

Ein Dokumentenschrank sollte idealerweise an einem Platz montiert sein, der zwar leicht zugänglich ist, aber nicht sofort für jederman ersichtlich. Ein Besucher sollte nicht sofort erspähen, wo sich der Dokumentenschrank befindet.

IRATTÁROLÓ SZEKRÉNYEK

Védje fontos iratait a tűz és betöréses lopás elől

A Rottner-nél megtalálja az irodai használatra alkalmas széfek széles választékát. A széfeket az európai vizsgáló irodákban tesztelték és a legtöbb modellt a Biztosítási Felügyelők Szövetsége (MABISZ) is jóváhagyta. Nagy biztonságú széfek elektronikus vagy mechanikus zárral rendelkeznek. A weboldalon találaható szűrési beállítások segítségével kiválaszthatjuk a mappák számát, a zár tipust stb.

Dokumentenschränke
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-40/89 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-40/89 termék

Oldal
oldalanként

Az irattároló széfek megvédik fontos dokumentumait a következő tényezőktől:

Betörés
Tűz
Oltóanayag

Megfelelő hely az értéktáragyak, dokumentumok, mappák tárolására, ugyanakkor védve vannak a tűz elpusztítása elől. A maximális ellenállás hőmérséklete 1000 fok, ha a széf tűznek van kitéve 120 perces védelmet nyújt. (Különböző teszteket végeznek, különbség van a papíralapú dokumentumok és az adathordozók között). Megakadályozza, a víz vagy az oltóanyag bejutását.

Rend és áttekintés! Tárolja összes dokumentumait, egy biztonságos széfben!

Magán használatra
Nem számít, ha egyedülálló, vagy pár kapcsolatban van és együtt laknak, vagy családja van – iratok mindig voltak,vannak és lesznek. A születési igazolástól, az útlevélig, a fontos szerződésekig - ezek az iratok egy irattároló szekrénybe/széfbe tartoznak. Néhány iratot, újból lehet csináltatni (pl.útlevelet), de vannak olyan dolgok amit nem lehet újból csinálni, pl. a gyerekek első fényképei. Külföldi iratok, házassági anyakönyvi kivonatok - mindenekelőtt időt és pénzt takarítana meg és megakadályozhatja a különféle hivatalokhoz való menést, keresést. A személyes dolgok gyakran helyrehozhatatlanok, éppen ezért kell öket egy irattároló szekrénybe tárólni!

Kereskedelmi használatra
Megfelelő vállalkozások, cégek számára, mappák, fontos dokumentumok (például: üzleti engedélyek, szolgáltatási szerződések, bizonyítványok stb.) tárolására. Ha függőmappa tároló széfet szeretne használni, akkor először gondolja át, hogy mennyi helyre lenne szüksége a mappák tárolására - modelljeink a kis méretű 5 mappás szekrénytől/széftől, a több mint 20 mappát tároló széfekig terjednek - attól függően, hogy hány darab mappát szeretne tárólni. Mivel a szekrényt/széfet általában hosszabb ideig használják, nem szabad elfelejteni, hogy a mappák száma idővel növekszik, sajnos nem csökken!

Többé már nem halaszthatja el az irattároló szekrény/széf vásárlását, függetlenül attól, hogy magán iratok tárolására vagy kereskedelmi használatra szeretné használni.

Mivel különbségek vannak a szerkezet, az ellenállási szint és a biztonsági szintek között, vásárlás előtt, mindezeket figyelembe kell venni. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot és együtt, biztosan megtaláljuk az Ön számára megfelelő szekrényt/széfet.
A Rottner Security weboldalunkon megtalálja a különböző méretű betörésbiztos és/vagy tűzálló szekrények/széfek széles választékát. A szekrények/széfek külső és belső méretei a megfelelő cikkben találhatók..
Tipp: Ha bármilyen kérdése van a biztonsági termékeinkkel kapcsolatosan, képzett személyzetünk szívesen segít és tanácsot ad.

 • Biztonsági széfek, biztonsági osztályozása
  „A" a VDMA 24992 szerint, 1995 májusától
  „S1” az EN 14450 szerint
  „B” a VDMA 24992 szerint 1995 májusától
  „EN 0” osztály a CSN EN1143-1 SZUCZ szerint
  „EN 1” osztály a CSN EN 1143-1 SZUCZ szerint
  I az EN 1143-1 Vds I osztály szerint, ECB-S EN-1
  II az EN 1143-1 Vds II. osztály szerint, ECB-S EN-2
  III az EN 1143-1 Vds III osztály szerint, ECB-S EN-3, VSÖ EN-3
  IV az EN 1143-1 Vds IV osztály szerint ECB-S EN-4, VSÖ EN-4
  V az EN 1143-1 Vds V osztály szerint
  V az EN 1143-1 Vds V osztályú KB szerint
  EN 2 osztály
  EN 3 osztály
  EN 4 osztály
  S1 osztály
  S2 osztály
  VDMA „B”
 • Duplatollú kulcsos zár/henger zár - ez a legegyszerűbb módszer a szekrények/széfek lezárására – ebben az esteben nem felejti el a kódot, viszont fennáll az a lehetőség, hogy elveszíti a kulcsot! Két kulcsot szállítunk a zárral - meg kell jegyezni, hogy a kulcsokat oly módon kell tartani, hogy védettek legyenek az illetéktelen hozzáférés ellen. A lopások magas kockázata miatt a biztosítótársaságok mechanikus vagy elektronikus zárat javasolnak.

  Mechanikus zár - ahogy a neve is sugallja, a mechanikus zár nem igényel áramot és elemet. A titkos számok bármilyen megváltoztatását a kódtulajdonos végezheti el (csak a kódtulajdonos végezheti el a változtatást !!). A széf tulajdonosnak nincs szüksége kulcsra, tehát nem áll fenn az a gond, hogy elveszik a kulcs.

  Elektronikus zár - ez a leggyakoribb és legnépszerűbb változat a szekrények/széfek biztonságos lezárására. Itt meg kell jegyezni, hogy a zár elemekkel működik, és ezeket időnként ki kell cserélni. Ha az elem meghibásodik, a zár kívülről is táplálható árammal. A titkos számok újra és újra megváltoztathatók.

  Ujjlenyomat olvasó zár - praktikus, gyors és egyszerű, a széf nyitása csak ujjnyomással végezhető. Többet nem fog gondot okozni a kódok vagy számkombinációk elfelejtése, a kulcsok helytelen elhelyezése vagy elvesztése. 60 különböző ujjlenyomat menthető.

Magán irodákban vagy olyan helyre, amely könnyen elérhető, de nem azonnal látható. A látogatóknak nem szabad tudniuk, észlelniük, hogy hol található az irattárolószekrény.

Search engine powered by ElasticSuite