IRATTÁROLÓ SZEKRÉNYEK

Védje fontos iratait a tűz és betöréses lopás elől

A Rottner-nél megtalálja az irodai használatra alkalmas széfek széles választékát. A széfeket az európai vizsgáló irodákban tesztelték és a legtöbb modellt a Biztosítási Felügyelők Szövetsége (MABISZ) is jóváhagyta. Nagy biztonságú széfek elektronikus vagy mechanikus zárral rendelkeznek. A weboldalon találaható szűrési beállítások segítségével kiválaszthatjuk a mappák számát, a zár tipust stb.

Dokumentenschränke
Növekvő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-40/92 termék

Oldal
oldalanként
Növekvő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-40/92 termék

Oldal
oldalanként

Az irattároló széfek megvédik fontos dokumentumait a következő tényezőktől:

Betörés
Tűz
Oltóanayag

Megfelelő hely az értéktáragyak, dokumentumok, mappák tárolására, ugyanakkor védve vannak a tűz elpusztítása elől. A maximális ellenállás hőmérséklete 1000 fok, ha a széf tűznek van kitéve 120 perces védelmet nyújt. (Különböző teszteket végeznek, különbség van a papíralapú dokumentumok és az adathordozók között). Megakadályozza, a víz vagy az oltóanyag bejutását.

Rend és áttekintés! Tárolja összes dokumentumait, egy biztonságos széfben!

Magán használatra
Nem számít, ha egyedülálló, vagy pár kapcsolatban van és együtt laknak, vagy családja van – iratok mindig voltak,vannak és lesznek. A születési igazolástól, az útlevélig, a fontos szerződésekig - ezek az iratok egy irattároló szekrénybe/széfbe tartoznak. Néhány iratot, újból lehet csináltatni (pl.útlevelet), de vannak olyan dolgok amit nem lehet újból csinálni, pl. a gyerekek első fényképei. Külföldi iratok, házassági anyakönyvi kivonatok - mindenekelőtt időt és pénzt takarítana meg és megakadályozhatja a különféle hivatalokhoz való menést, keresést. A személyes dolgok gyakran helyrehozhatatlanok, éppen ezért kell öket egy irattároló szekrénybe tárólni!

Kereskedelmi használatra
Megfelelő vállalkozások, cégek számára, mappák, fontos dokumentumok (például: üzleti engedélyek, szolgáltatási szerződések, bizonyítványok stb.) tárolására. Ha függőmappa tároló széfet szeretne használni, akkor először gondolja át, hogy mennyi helyre lenne szüksége a mappák tárolására - modelljeink a kis méretű 5 mappás szekrénytől/széftől, a több mint 20 mappát tároló széfekig terjednek - attól függően, hogy hány darab mappát szeretne tárólni. Mivel a szekrényt/széfet általában hosszabb ideig használják, nem szabad elfelejteni, hogy a mappák száma idővel növekszik, sajnos nem csökken!

Többé már nem halaszthatja el az irattároló szekrény/széf vásárlását, függetlenül attól, hogy magán iratok tárolására vagy kereskedelmi használatra szeretné használni.

Mivel különbségek vannak a szerkezet, az ellenállási szint és a biztonsági szintek között, vásárlás előtt, mindezeket figyelembe kell venni. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot és együtt, biztosan megtaláljuk az Ön számára megfelelő szekrényt/széfet.
A Rottner Security weboldalunkon megtalálja a különböző méretű betörésbiztos és/vagy tűzálló szekrények/széfek széles választékát. A szekrények/széfek külső és belső méretei a megfelelő cikkben találhatók..
Tipp: Ha bármilyen kérdése van a biztonsági termékeinkkel kapcsolatosan, képzett személyzetünk szívesen segít és tanácsot ad.

 • Biztonsági széfek, biztonsági osztályozása
  „A" a VDMA 24992 szerint, 1995 májusától
  „S1” az EN 14450 szerint
  „B” a VDMA 24992 szerint 1995 májusától
  „EN 0” osztály a CSN EN1143-1 SZUCZ szerint
  „EN 1” osztály a CSN EN 1143-1 SZUCZ szerint
  I az EN 1143-1 Vds I osztály szerint, ECB-S EN-1
  II az EN 1143-1 Vds II. osztály szerint, ECB-S EN-2
  III az EN 1143-1 Vds III osztály szerint, ECB-S EN-3, VSÖ EN-3
  IV az EN 1143-1 Vds IV osztály szerint ECB-S EN-4, VSÖ EN-4
  V az EN 1143-1 Vds V osztály szerint
  V az EN 1143-1 Vds V osztályú KB szerint
  EN 2 osztály
  EN 3 osztály
  EN 4 osztály
  S1 osztály
  S2 osztály
  VDMA „B”
 • Duplatollú kulcsos zár/henger zár - ez a legegyszerűbb módszer a szekrények/széfek lezárására – ebben az esteben nem felejti el a kódot, viszont fennáll az a lehetőség, hogy elveszíti a kulcsot! Két kulcsot szállítunk a zárral - meg kell jegyezni, hogy a kulcsokat oly módon kell tartani, hogy védettek legyenek az illetéktelen hozzáférés ellen. A lopások magas kockázata miatt a biztosítótársaságok mechanikus vagy elektronikus zárat javasolnak.

  Mechanikus zár - ahogy a neve is sugallja, a mechanikus zár nem igényel áramot és elemet. A titkos számok bármilyen megváltoztatását a kódtulajdonos végezheti el (csak a kódtulajdonos végezheti el a változtatást !!). A széf tulajdonosnak nincs szüksége kulcsra, tehát nem áll fenn az a gond, hogy elveszik a kulcs.

  Elektronikus zár - ez a leggyakoribb és legnépszerűbb változat a szekrények/széfek biztonságos lezárására. Itt meg kell jegyezni, hogy a zár elemekkel működik, és ezeket időnként ki kell cserélni. Ha az elem meghibásodik, a zár kívülről is táplálható árammal. A titkos számok újra és újra megváltoztathatók.

  Ujjlenyomat olvasó zár - praktikus, gyors és egyszerű, a széf nyitása csak ujjnyomással végezhető. Többet nem fog gondot okozni a kódok vagy számkombinációk elfelejtése, a kulcsok helytelen elhelyezése vagy elvesztése. 60 különböző ujjlenyomat menthető.

Magán irodákban vagy olyan helyre, amely könnyen elérhető, de nem azonnal látható. A látogatóknak nem szabad tudniuk, észlelniük, hogy hol található az irattárolószekrény.