TŰZÁLLÓ SZÉFEK

Biztonságban szeretné tudni értékeit? A tűzálló Rottner széfek nemcsak az illetéktelen hozzáférés ellen, hanem tűzesetben is védelmet nyújtanak.

Tűzálló kazetták, tűzálló széfek, tűzálló páncélszekrények, illetve tűzálló adattárolók széles választékával állunk ügyfeleink rendelkezésére. A kisméretű modellek bármilyen otthoni vagy kisvállalkozásban elférnek, a nagyobb modellek irodákban alkalmasak. Ugyancsak nálunk választhat a MABISZ által hitelesített értéktároló széfet vagy tűzálló széfet.

Feuerschutztresor
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-40/179 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-40/179 termék

oldalanként

Ha a tűzvédelem kulcsfontosságú a széf kiválasztásakor, akkor határozottan választania kell egy tűzálló széfet.
Mivel, a papír nagyon gyúlékony, ezért különleges védelmet igényel. Biztosítani kell a védelmet a papír és a digitális adatok hő- és nedvesség ellen. A tűzálló széfek tökéletesen védik a dokumentumokat és az értéktárgyakat a lehető legjobb módon. A kiváló minőségű tűzálló anyag, amelyet gondosan tesztelnek, biztosítja, hogy tűz esetén a dokumentumok ne sérüljenek meg.
A Rottner Security tűzálló széfek különféle méretekben és biztonsági szintekben találhatóak. Az alapvédelemtől a hitelesített védelemig akár 120 percig tűz esetén - a Rottner Security weboldalán megtalálja a megfelelő megoldást. Széfjeink biztonsági szintjeiről való leírás, megtalálható a “Jó tudni – MABISZ” biztonsági szint adatokat tartalmazó oldalunkon.

Képzett személyzetünk örömmel tájékoztatja Önt és megválaszolja a széfekkel kapcsolatos kérdéseit. Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

A tűzálló széfek listája hosszú. Találja meg segítségünk által a megfelelő tűzálló széfet. A tűzálló széfek jellemzői:

  • Értéktárgyak tárolása tűz esetében
  • Alkamasak magán- és kereskedelmi használatra (mappák és/vagy digitális adatok)
  • Ajánlatok az általános adatvédelmi rendelettel kapcsolatosan?

A tűzálló széfek biztosítják az értéktárgyak, dokumentumok, A4-es mappák, szerződések optimális védelmét esetleges tűz ellen. Weboldalunkon tűzálló széfeket talál, amelyek a felhasznált kiváló minőségű anyagoknak köszönhetően biztosítják a nyílt tűz, hő és nedvesség elleni védelmet, fontos dokumentumokhoz vagy digitális adatokhoz. Termék kínálatunkban megtalálja az összes kívánt biztonsági megoldást, amelyeket az Ön egyéni igényeihez igazíthat. Kapható elektronikus zárral, mechanikus zárral vagy duplatollú kulcsos zárral.

Tanúsított tűzvédelemmel rendelkező széfek, különböző kategóriáikra vannak osztva: gyógyszertároló széfek, irattároló széfek, irodai széfek, függőmappa tároló szekrények, bedobós széfek, bútorszéfek, kulcstároló széfek, adatvédelmi szekrények, faliszéfek, fegvertároló széfek, stb.

A tűzvizsgálatot külön végezik el, a betörésvédelmi teszttől függetlenül; a tűzvédelmi teszt rögzítve van és egy külön, kiegészítő címke jelzi azt. Az ajtó belsejében egy jóváhagyott intézet matrica (tanúsítvány) található, csak ez bizonyíthatja a felhasználó számára a szükséges biztonságot. Önnek csak ezeket az igazolásokat kell figyelembe vennie. A tesztet az egység hőmérséklet mérő (ETK) segítségével végezik, maximum 1080 ° C-ra hevítik, 60 percig (S 60) vagy 120 perc-ig (S 120); itt beleértik a fűtés és hűtés szakaszát is. A tűzkemencében való tartózkodás több órán át tart. Az esés próba szintén része a tesztnek - a forró széf 9,15 m magasságból esik egy kavicságyba.

Különböző osztályozások léteznek:

Tűzvédelem az EN 1047-1 szabvány szerint

A széfeket a Braunschweigben található hivatalos építőmérnöki anyagok (MPA) speciális eljárásával tesztelik a tűzálló tulajdonságok ellenőrzése céljából. Egy speciális tűzvizsgáló helyiséget használnak, amelyben a széfeknek esési próbával kombinálva tűzvizsgálatnak vannak kitéve. Számos ismert vizsgálóintézet, mint például a VdS, az ECB-S stb. használja ezt a Braunschweigi MPA tűzvédelmi tesztet az EN 1047-1 szerint és tanúsítja termékeinket, például fegyvertároló szekrényeket vagy széfeket. 

A "Braunschweig teszt" két részre oszlik, teszteléskor, mindig két azonos széfet használ.

Az 1. részben a széfnek vagy a fegyverszekrénynek meg kell felelnie a tűzállósági tesztnek. A hőmérséklet ebben az időszakban maximálisra emelkedik. A széf belsejében található érzékelő méri a hőmérsékletet, és a teszt átadása érdekében a belső hőmérséklet nem haladhatja meg a megengedett maximális értéket.
A 2. részben a széf, át kell essen egy hő- és ütési teszten. A széfet vagy a fegyverszekrényt 30 perc alatt 1090 ° C-ra hevítik. Ezután, 4 percen belül esési vizsgálatot végeznek 9,15 méter magasságból, a széf egy kavicságyra esik. Az esési teszt után a széfet vagy a fegyverszekrényt 30 percig ismét 840 ° C-ra hevítik. Ezt követően a széf, a tűzhelyiségben marad, amíg lehűl.

Tűzállósági fok
EN 1047-1 szerint
Hőmérséklet-emelkedés(Max.)
S 60 P1 óra papíra    150° C
S 120 P2 óra papíra    150° C
S 60 DIS1 óra digitális adattámogatás    30° C
S 120 DIS2 óra digitális adattámogatás    30° C

Tűzvédelmi osztályozás az EN 15659 BG szabvány szerint, széfek számára - LFS 60P 1 óra papíra

Más tűzvédelmi osztályozások széfek számára -  Tűzállósági fok az EN 1047-1 szerint

UL tűzteszt  - (Underwriters Laboratories), amerikai, független tesztlaboratórium    Az UL teszt számos szabványt és iránymutatást tartalmaz
NT Fire 017 - svéd tűzteszt    90 perces tartóssági vizsgálat 1000 ° C-ig. Ezután a belső hőmérséklet max. 150 ° C, jóval 177 ° C alatt, kritikus pontja a            papírnak.
ETL - vízállóság 1 óra    Egy órán át merítették, kb. 0,5 gramm (8 csepp) viz került be széfbe



A következő 4 zárolási változat lehetséges. A különféle típusú zárak alábbi áttekintése általános információkat nyújt.

Négy különböző zártípus közül választhat:

  • Duplatollú kulcsos zár/henger zár - ez a legegyszerűbb módszer a tűzálló széfek lezárására – ebben az esteben nem felejti el a kódot! Két kulcsot szállítunk a zárral - meg kell jegyezni, hogy a kulcsokat oly módon kell tartani, hogy védettek legyenek az illetéktelen hozzáférés ellen. A lopások magas kockázata miatt a biztosítótársaságok mechanikus vagy elektronikus zárat javasolnak.

  • Mechanikus zár - ahogy a neve is sugallja, a mechanikus zár nem igényel áramot és elemet. A titkos számok bármilyen megváltoztatását a kódtulajdonos végezheti el (csak a kódtulajdonos változtathat !). A széf tulajdonosnak nincs szüksége kulcsra, tehát nem áll fenn az a gond, hogy elveszik a kulcs.

  • Elektronikus zár - ez a leggyakoribb és legnépszerűbb változat a tűzálló széfek biztonságos lezárására. Itt meg kell jegyezni, hogy a zár elemekkel működik, és ezeket időnként ki kell cserélni. Ha az elem meghibásodik, a zár kívülről is táplálható árammal. A titkos számok újra és újra megváltoztathatók.

  • Ujjlenyomat olvasó zár - praktikus, gyors és egyszerű, a széf nyitása csak ujjnyomással végezhető. Többet nem fog gondot okozni a kódok vagy számkombinációk elfelejtése, a kulcsok helytelen elhelyezése vagy elvesztése. 60 különböző ujjlenyomat menthető.

Tipp: hasonlítsa össze a különféle zárak előnyeit és hátrányait.

Mit szeretne benne tárólni?
Egy tűzálló széfben kisebb és nagyobb tárgyakat tárolhat. Hogy milyen méretű legyen, hasznosságát és szükségességét, gondosan át kell gondolni:

Magán használatra
Vannak kisebb tűzálló széfek, fontos értéktárgyak, például ékszerek, útlevelek vagy készpénz tárolásához. Tanúsított széfjeinkben olyan adattárolók is tárolhatók, mint például DVD-k és USB-k. A nagyobb tűzálló széfekben A4-es mappák és dokumentumok tárolhatók, de fegyvertároló széfként is használhatóak.

Kereskedelmi használatra
Vállalatok, cégek mappákat és dokumentumokat tárolhatnak (például: üzleti engedélyeket, szolgáltatási szerződéseket stb.). Ha a széfet mappák tárolására szeretné használni, akkor először gondolja át, hogy mennyi helyre van szüksége – mivel különféle méretű modellekkel rendelkezünk - modelljeink a kis méretű 5 mappás szekrénytől/széftől, a több mint 20 mappát tároló széfekig terjednek - attól függően, hogy hány darab mappát szeretne tárólni. Mivel a széfet általában hosszú ideig használják, kérjük, vegye figyelembe, hogy a mappák száma idővel növekszik, sajnos nem csökken!

Tipp: Gondolja át, hogy a széfet magán- vagy kereskedelmi célra szeretné használni ugyanakkor, hogy milyen célokra szeretné használni.

Miután döntöttek, hogy melyik széfet szeretnék megvásárólni, felmerül az a kérdés, hogy hova kell elhelyezni/felszerelni?

Nagyon fontos megtalálni a megfelelő helyet a széfnek. A telepítési helynek nem szabad mindenki számára láthatónak lennie, minél kevesebb személy tudja, hogy hol található a széf, annál biztonságosabb. Tűzálló széfek, tűzálló dokumentumtároló széfek, tűzálló kazetták és tűzálló adattárolók számára különösen fontos olyan helyet találni, amely nincs kitéve közvetlen napfénynek, mivel a szerkezetének szigetelése reagál a hőmérséklet növekedésére. Ne helyezze széfét magas páratartalmú helyiségekbe.

A széf számára a legjobb hely, az iroda vagy a hálószoba, mivel a betörők gyanítják, hogy ezekben a helyiségekben értéktárgyak vannak és persze, hogy először itt keresnek. Ezzel elkerülheti az egész otthona pusztítását, mivel a betörő a széfre összpontosít.

Vegye figyelembe a mennyezet teherbíró képességét is. A széf súlya semmiképpen nem haladhatja meg ezt.

A Rottner Security visszatekinthet a biztonsági iparág ismert gyártóival folytatott sok éves együttműködésre, mint például: Rottner Tresor, Sentry és Sentry Safe. A Rottner Security-nél megtalálja legmagasabb minőséget.

Search engine powered by ElasticSuite