Hogyan szerelhetem / lehorgonyozhatom a széfemet?

Új széfjének, bútorszéfjének vagy páncélszekrényének stabilan kell lennie, és soha nem borulhat le vagy borulhat le.

A megfelelően felszerelt széfet egyszerűen nem lehet elszállítani betörés esetén - túl sok erőfeszítés elriasztja a betörőt, és úgy menekülhet el, hogy semmit sem ért volna el.

Biztonságos rögzítés

FIGYELEM:

Az 1000 kg-nál kisebb tömegű tesztelt széfeket a betonpadlóban vagy egy szilárd alkatrészben (beton) kell rögzíteni. Sok széf tartozik ebbe a kategóriába, mert nem éri el ezt a súlycsoportot.

Az ellenőrizetlen széfek lehorgonyzását előzetesen egyeztetni kell a biztosítóval.

TIPPÜNK

A széf / fegyverszekrény megvásárlása előtt tisztázza a rögzítéssel és elhelyezéssel kapcsolatos minden kérdést, hogy utána ne legyenek csúnya meglepetések!

Horgonyzás tanúsított széfekhez az EN1143-1 szerint

ELVEN HÁROM RÖGZÍTŐ LEHETŐSÉG DIFFERENCIÁLIK


 • Horgonyzás a földön
 • Rögzítés a falhoz
 • Fali be a széfbe

Horgony a földbe

 • Ellenőrizze az aljzat állapotát / teherbírását - hogyan épül fel az aljzat (esztrich). A rögzítésnek betonpadlón kell történnie a szilárd és stabil tartás érdekében. Az esztrichbe való rögzítés nem elegendő!
 • Ellenőrizze, hogy a széf rögzítésének helye alatt nincsenek-e csövek / padlófűtés
 • Győződjön meg arról, hogy egy szinten van (egy szinten), lehet, hogy a szegélylécet ki kell vágni vagy el kell távolítani a legbiztonságosabb állvány biztosítása érdekében.
Biztonságos rögzítés

Horgony a falba

 • A hátfal rögzítését szilárd elemben (beton) kell elvégezni
 • Tűzálló szekrények (LFS60P) esetén ellenőrizze, hogy ezeket a modelleket NEM szabad a falba rögzíteni, különben a tűzvédelem nem érvényes
Biztonságos rögzítés

KŐMŰVESSÉG

Az EN1143-1 szabvány szerint bevizsgált fali széfeket minden oldalról legalább 10 cm-es betonnal be kell burkolni.

Széfek a rögzítő falhoz

Széfek az EN1143-1 szerinti tanúsítás nélkül

AMI FONTOS?


Ha olyan széfet választ, amelyet nem teszteltek az EN1143-1 szabvány szerint, akkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot ingatlanbiztosítójával a rögzítéssel kapcsolatban. Tájékoztatják a maximális biztosítási összegről is.

Ha a széfet bútorba akarja rögzíteni, akkor szekrényt, fiókos szekrényt vagy íróasztalt választ. Ha csak beteszi a széfet, és nem rögzíti, akkor betörés esetén természetesen könnyen eltávolítható. Ha szorosan csavarják, akkor több erőfeszítésre van szükség annak eltávolításához.

 • Győződjön meg arról, hogy a kiválasztott bútordarab megfelelő méretű / stabilitású (viszonylag stabilnak kell lennie, ezért ne integrálja a széfet egy filigrán bútordarabba vagy az értékes szecessziós szekrénybe).
 • Helyezze a széfet úgy, hogy könnyen elérhesse (pl. Ne helyezze a felső szekrény rekeszbe, hogy ne kelljen széklet / létra felmászni).
 • A modelltől függően a hátulján vagy az alján lyukakat talál. A szilárd alkatrészek rögzítő anyaga a tesztelt széfek szállítási körébe is tartozik, így megfelelően és biztonságosan telepítheti azokat.

Biztonságos beépítés a házépítésbe

TERVEZZE A BIZTONSÁGOS TELEPÍTÉST UTÁN


Ideális eset, amikor a ház építését és a biztonságos telepítést is tervezi. Tehát garantáltan megtalálja a megfelelő széfet & amp; telepítési helyét, és figyelembe veheti, hogy a széf közvetlenül egy szilárd alkatrészben van rögzítve.
Ismeri a falak és a padlók állapotát, tudja, hol vannak lefektetve az összes fontos vonal - áram, víz stb.).

Ha padlófűtést tervez vagy már telepített, győződjön meg arról, hogy a lehorgonyzás során nincs-e cső belefúrva. A széf súlya is szerepet játszik. Vegye figyelembe a felszín teherbírását. Mielőtt nagyobb károkat okozna a telepítés során, feltétlenül vegye ki a szakember véleményét.

A modelltől függően az alsó és / vagy a hátsó fal furatait átfúrják vagy előre fúrják. A padló rögzítése minden széf alapfelszereltsége. Számos modellnél furatok vannak átfúrva, vagy előre vannak fúrva a hátsó falon. Ne fúrjon saját lyukakat, ez rontja a széf biztonságát és rontja annak minőségét. A széfben történő fúrást csak képzett személyzet végezheti!
Ha nem biztos benne, vegye fel a kapcsolatot a széf kereskedőjével - jobb, ha többet kér, mint sérülést, és nem megfelelő módon állítsa össze a széfet.

Építési dokumentumait tartsa biztonságos helyen, ezek értékes segítséget nyújtanak a későbbi telepítésekhez.

SZERZŐDÉS BEL ÖSSZESZERELÉS SZOLGÁLTATÁS

Ha segítségre van szüksége a rögzítéshez, szakembereink örömmel segítenek. A gyártó által megfelelő rögzítés után megfelelőségi nyilatkozatot állítanak ki. Ez az űrlap megerősíti az Ön széfjének vagy páncélszekrényének szakszerű és megfelelő rögzítését. Többek között fontos lehet, hogy a biztosító társaság meghatározza a helyes biztosítási értéket.